Biomassaverwarming

Stoken op biomassa

Het stoken op biomassa levert naast het voordeel voor het milieu ook een grote besparing op uw stookkosten.

Biomassaketels zijn er in een groot aantal varianten. Afhankelijk van uw situatie kan er een keuze worden gemaakt van de verschillende brandstoffen zoals, stukhout, zaagsel (houtmot), houtbriketten, houthaksel, houtpellets, stropellets, strobriketten, graan en miscanthus.

  

Houtindustrie 

De keuze is afhankelijk van de beschikbaarheid van de materialen. In de houtindustrie is er vaak een reststroom van hout en spanen (houtmot) voorhanden. Hierdoor zijn grote besparingen te behalen. De terugverdientijd is hierdoor zeer kort. (zie afzuiging-verbranding)

 

Agrarische sector

 

Hierbij valt te denken aan varkensboeren, kalveren en de kippensector.  

In of om de boerderij is vaak land beschikbaar waar miscanthus kan worden verbouwd.

Het grote voordeel van het stoken met Miscanthus zijn:

 

 

Het stoken op Biomassa is in de ons omringende landen de normaalste zaak van de wereld. In Nederland ontdekken steeds meer mensen het stoken op biomassa en de daarbij behorende voordelen zoals besparen op de stookkosten en het CO2 neutraal stoken.

 

Door te investeren in een houtkachel maakt u gebruik van de Energie Investeringsaftrek (EIA), waardoor de overheid helpt bij het versneld terugverdienen van uw investering.

 

Meconaf heeft een uitgebreid programma ketels voor het stoken op biomassa. De keuze van de ketel hangt af van het materiaal wat u wilt gaan stoken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mecfire werkplaatskachel 15-350 kW

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vario biogena

 

 

 

 

Vario Biogena biomassaketel 45-90 kW

 

 

 

 

 

 

 

 

Mecfire

 

 

Moderator biomassaketels 30-240 kW

 

 

 

 

 

 

 

Combinatie afzuiging verbranding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meconaf de specialist in schone lucht.
Meconaf ontwerpt, produceert en installeert een groot aantal oplossingen voor het afzuigen en filteren van een gezondheidsgevaarlijke stoffen in verschillende industrieën.

Daarnaast heeft Meconaf een groot aantal oplossingen voor het verwarmen op biomassa. Het assortiment loopt van kleine handgestookte houtvergassers tot volledig automatische biomassaketels voor het verwarmen van diverse objecten.