Adequate afzuiging in verwerkingsruimte voorkomt jeuk

Adequate afzuiging in de verwerkingsruimte van snijhyacinten voorkomt allereerst dat medewerkers fijnstof inademen. Het is daarnaast algemeen bekend dat de bolhuid (en het sap) van de hyacint jeuk veroorzaken. Overigens wel afhankelijk van de gevoeligheid van de persoon en duur van de blootstelling. Maar wist u dat u dit ook met afzuiging kunt wegnemen?

Familiebedrijf De Wit & Zn. in Lisse in ieder geval wel. Zij zijn specialist in het produceren en leveren van topkwaliteit snijhyacinten. En ze houden zich bezig met de verkoop van narcissen- en hyacintenbollen.

Overkappen sorteerlijn

De door ons geïnstalleerde nieuwe cyclooninstallatie voor stof- en vellenafzuiging, in combinatie met de nieuwe verwerkingslijn, zorgt ervoor dat ze een kwalitatief hoogwaardige eindproduct kunnen leveren. Want naast het afzuigen van onder andere het hyacintenstof, is het verwijderen van losse vellen belangrijk voor de uitstraling en kwaliteit van het product.

Tijdens het productieproces ontstaat in de verwerkingsruimte ook fijnstof door het kantelen van kisten. Maar ook bij de overgang van band naar band en de beweging van het product op de sorteerder. Door de bloembollenverwerkingslijn in zijn geheel te overkappen met een zogenaamde stoftent, en deze aan te sluiten op de afzuiginstallatie, voorkomen wij de stofverspreiding en verminderen wij de kans op een allergische reactie.

In combinatie met de zuigkappen, welke geïnstalleerd zijn aan het einde van de transportbanden en het begin van de sorteermachine, is er een schone werkomgeving en eersteklas eindproduct gerealiseerd.

Oplossing tegen jeuk bij grondgewassen

Ook actief in de agrarische of bloembollensector? U kunt geheel vrijblijvend informatie opvragen over een cyclooninstallatie. Neem dus gerust contact met ons op!

afzuiging verwerkingsruimte hyacinten geen stof en jeuk

Recommended Posts
perslucht gereinigd patronenfilter