Afzuiginstallaties plantuien Andijk

Eind vorig jaar hebben wij het vertrouwen gekregen om bij Broer BV in Andijk, gespecialiseerd in het telen en verwerken van plantuien voor de professional, twee afzuiginstallaties te leveren.

Bij de verwerking van plantuien komt enorm veel stof vrij. Om een werkbare situatie en gezonde werkomgeving te creëren is het nodig om de productie van stof af te zuigen. Tevens komen in het verwerkingsproces veel vellen los, u kent ze wel, de papierachtige buitenste vellen om de gelaagde kern. Typerend voor bolgewassen. Vellenafzuiging is bij deze gewassen dus ook gewenst.

Twee afzuiginstallaties voor plantuien 

Vanaf het begin, bij de schoning van het product tot aan het verpakken van de plantuien, zijn de machines op meerdere plekken en op twee productielijnen voorzien van zuigkappen voor vellenafzuiging. Vanwege de benodigde capaciteit is er daarom gekozen voor twee filterunits.

De twee units zijn voorzien van ventilatoren met een vermogen van elk 30 kW. Deze zogenaamde cycloonfilters filteren de afgezogen lucht praktisch schoon (99,9%), waardoor deze retour gebracht kan worden in de ruimte waar het is weggezogen. Hiermee gaat de eventueel benodigde warmte niet verloren en bespaart het verwerkingsbedrijf van plantuien met dit systeem veel energie. Niet geheel onbelangrijk in deze tijd van stijgende energiekosten.

Teler of verwerker van (plant)uien?

Teelt of verwerkt u plantuien of andere bolgewassen? En denkt u ook na over hoe u energie kunt besparen en uw medewerkers een gezondere en stofarme werkruimte kan bieden? Bel dan gerust met onze adviseur Bas Ruijgrok (+31 6 821 261 51). Hij kan u er alles over vertellen. 

Afzuiginstallaties plantuien Andijk (NH) Regio West-Friesland
Recommended Posts
ombouwen opvangsysteem