Last van aardappelstof? Wij hebben de oplossing!

Stofafzuiging aardappelen

Bij de verwerking van ongewassen aardappelen komt veel stof vrij. Dit stof verspreidt zich snel door de gehele verwerkingsruimte. Rondrijdende heftrucks vergrootten het probleem alleen nog maar meer, door het stof op de vloer weer op te laten waaien.

Machines isoleren

Meconaf lost dit op door de machines, welke het stof produceren, zoveel mogelijk te isoleren van de rest van de verwerkingsruimte. Dit doen we door het plaatsen van een doorzichtig zeildoek van het dak tot de vloer. Het stof kan zich dan niet verder in de gehele ruimte verspreiden.

Achter het zeildoek plaatsen we het leidingwerk voor de stofafzuiging. We installeren de afzuigpunten boven de kritische plaatsen. De meest stof producerende machines zoals borstelmachines, rollen voorsorteringsunits en de sorteermachines voorzien we van puntafzuiging door middel van het plaatsen van een stofkap rondom de stofbron.

Energiebesparing

Het leidingwerk leidt via al de stofzuigpunten naar de afzuiginstallatie. De meest toegepaste installatie voor stofafzuiging is, waar de filterpatronen gereinigd worden door middel van perslucht. Dit gebeurt volledig automatisch. De afgezogen lucht reinigen we om het vervolgens te retourneren in de verwerkingsruimte. Hiermee verliest u binnen nauwelijks warmte. Dit bespaart u veel energie! Het stof dat onze installaties uit de luchtstroom halen kunnen we, afhankelijk van de grootte van de afzuiginstallaties, opvangen in plastic zakken of in een opvangbak of kist.

stofafzuiging aardappelen waarbij we de machines isoleren
filterinstallatie met windshiftingsysteem bij Bouthoorn
stofafzuiging aardappelen waarbij we de machines isoleren

Speciale wensen voor een veilige en gezonde werkomgeving?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!