Last van stof en vellen bij de verwerking van uw product? Wij hebben de oplossing!

Stof- en vellenafzuiging uien en bloembollen

Bij de verwerking van uien en bloembollen komt veel stof vrij. Ook de loslatende vellen zorgen voor vervuiling op de vloer onder en rondom de machines. Verder kunnen de vellen voor storingen zorgen bij de verwerking en zeker met name bij de verpakking van het product. Daarbij is het vast uw wens om een kwalitatief hoogwaardige eindproduct af te leveren, door het zo schoon mogelijk te verpakken.

Puntafzuiging en vellenafzuiging

Ons advies is om de verwerkingsmachines die het stof produceren zoveel mogelijk te isoleren in de verwerkingsruimte. De meest stof producerende machines bij de uienverwerking, zoals de uienafstaarters, rollen voorsorteringsunits en de sorteermachines voorzien we van puntafzuiging door middel van het plaatsen van een stofkap rondom de stofbron. Dat kan overigens ook bij de kistenkantelaar/bunkercombinaties en ontklistereraars bij het verwerken van bloembollen.

Voor de vellenafzuiging gebruiken wij in hoogte verstelbare zuigkappen. Deze kappen installeren we op de juiste plekken voor een optimale verwijdering van vellen uit de productstroom.

Met de stof- en vellenafzuiging van Meconaf creëert u een schonere verwerkingsruimte, een gezondere werkomgeving en een tot in de puntjes verzorgd eindproduct.

Energiebesparing cycloonfilterinstallaties

Het leidingwerk leidt via de diverse afzuigpunten naar de afzuiginstallatie. De meest toegepaste installaties voor stof- en vellenafzuiging bij bloembollen is onze standaard cyclooninstallatie. Bij bedrijven die het hele jaar uien verwerken plaatsen we juist een cycloonfilterinstallatie. De combinatie van de cycloonwerking en de ingebouwde cilindervormige filterpatronen reinigt de afgezogen lucht dusdanig dat die geretourneerd kan worden in de verwerkingsruimte. Hiermee verliest u binnen nauwelijks warmte. Dit bespaart u veel energie!

Vuilopvang

Het vuil wordt onder deze cyclooninstallatie of cycloonfilterinstallatie in een kist opgevangen. Andere mogelijkheden voor de vuilopvang zijn onder andere perscontainers, welke het vuilvolume vele malen verkleinen.

cycloonfilterinstallatie bij Blankendaal Tulips Spierdijk

Speciale wensen voor een veilige en gezonde werkomgeving?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!