Biomassaketel voor Aannemersbedrijf Duinmaijer

Met de biomassaketel van Meconaf zit Duinmaijer er warmpjes bij, zo lezen en zien we op de website van De Bouw maakt het SLIM, onderdeel van de Bouw maakt het.

Naast een Meconaf afzuiginstallatie en briketteerpers heeft Aannemersbedrijf M. Duinmaijer ook een biomassaketel aangeschaft. Daarmee hebben zij hun gasrekening weten terug te brengen naar nul euro. Dit is gerealiseerd door de inzet van een biomassaketel op houtbriketten. De briketten zijn geperst uit het afval, het overgebleven zaagsel (houtmot) na afzuiging.

Briketteerpers en biomassaketel duurzame oplossing

Zoals u gezegd komt bij het afzuigen van houtbewerkingsmachines een restproduct vrij. Afhankelijk van de materiaalsoort kan Meconaf oplossingen bieden om dit restproduct (houtmot) te verwerken en te gebruiken ten behoeve van de verwarming van een bedrijfspand. Maar ook om bijvoorbeeld warmte te leveren bij een productieproces. De houtmot verkleinen we met een briketteerpers tot briketten welke de brandstof zijn voor de biomassaketel. Naast de enorme energiebesparing voor het verwarmen van het bedrijfspand, is tevens de afvalstroom gereduceerd.

Biomassaverwarming

Meconaf heeft meerdere ketels in haar leveringsprogramma. De ETA-HACK is een duurzame en gunstige oplossing voor de verwarming van uw bedrijfspand. De Vario Biogena een gebruiksvriendelijke en tijdsbesparende biomassaketel. De MecFire is een heteluchtkachel van ons eigen merk voor de verbranding van uw afvalhout. Een efficiënte kachel voor een goed verwarmde werkplaats.

Meer info over biomassaverwarming?

Als we het hebben over biomassaverwarming dan spreken we over maatwerkoplossingen. Nieuwsgierig of het een oplossing van Meconaf kan zijn? Neem dan contact op met Sikke Bijlsma voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Timmerwerkplaats voorzien van afzuiginstallatie, briketteerpers en biomassaketel van Meconaf

Recommended Posts
cyclofilter uienverwerkingsbedrijf NoorwegenFilterinstallatie cnc-draaibank