Solide filterunit TR voor Timmerfabriek

Een solide filterunit type TR met een hoge capaciteit is recent geplaatst bij Timmerfabriek Doedens in ’t Zand. Zij begrijpen dat het hebben van een schone werkomgeving van essentieel belang is voor hun productie. Daarom is de keuze gemaakt voor een geavanceerde filterunit, die voldoet aan de huidige ATEX-wetgeving en werkt met een onderdrukfilter welke vraaggestuurd is. 

Efficiëntie en betrouwbaarheid met Filterunit TR

Onze filterunit van het type TR is speciaal ontworpen om aan de specifieke behoeften van deze klant te voldoen. Door de compacte bouw is de unit direct naast het bedrijfspand geplaatst. Daarbij zorgen we er ook voor dat de reststofuitstoot ruim binnen de norm blijft, door het gebruik van gecertificeerd filtermateriaal dat voldoet aan de stofklasse M.

De filterunit is uitgerust met een groot filteroppervlak, waardoor de filterbelasting zeer laag is. Dit resulteert in een lange standtijd van het filtermateriaal, dankzij het PTFE-membraan (Teflon). De TR-uitvoering is met een schudframe en filterdoeken en garandeert optimale prestaties en een efficiënte filtering van stofdeeltjes.

Voordelen Filterunit TR

Door te kiezen voor deze filterunit is de Timmerfabriek Doedens weer klaar voor de toekomst. Daarnaast maken zij ook gebruik van de mogelijkheid om deze unit te koppelen aan een biomassaketel. Binnenkort mogen wij de oude biomassa-installatie vervangen voor een nieuwe. Als ook deze werkzaamheden zijn afgerond, dan zijn ze in ’t Zand de komende jaar weer zeker van een zorgeloze productie met weinig tot geen verstoringen. En daarbij verwarmen ze met het eigen afvalproduct hun eigen fabriekspand. Hoe duurzaam is dat?

We danken Doedens voor de fijne samenwerking en noemen hier graag nog even dat onze installaties niet alleen worden beoordeeld op hun werking, maar ook de installatie in zijn geheel. De klant gaf namelijk aan blij te zijn met deze ‘mooie installatie’ op het buitenterrein.

Ook profiteren van alle voordelen van een Meconaf-filterunit?

Wilt u ook een betrouwbare en solide filterunit van Meconaf in Franeker? Neem dan vandaag nog contact op ons op. Een deskundige team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en een op maat gemaakte oplossing te bieden die perfect aansluit op uw behoeften.

Recommended Posts
Filterinstallatie cnc-draaibankcompacte afzuiginstallatie