Cyclofilter geïnstalleerd in Noorwegen

Niet één cyclofilter, maar zelfs twee cyclofilters zijn recent geïnstalleerd in Noorwegen. Na een kennismaking ter plaatse en vervolggesprekken online is ons de opdracht gegund. Daarna startte de productieperiode in Franeker en zijn alle onderdelen via wegtransport naar de Noorse opdrachtgever gebracht.

Vervolgens zijn een aantal monteurs van Meconaf naar een compleet nieuwe verwerkingshal afgereisd om de cyclonen en bijbehorend leidingwerk te installeren. Zij zijn erin geslaagd om de installatie binnen de gestelde termijn uit te voeren. Na een succesvolle Site Acceptance Test (SAT) is de afzuiginstallatie in de nieuwe en hypermoderne verpakkingsfabriek voor uien in gebruik genomen. Dat is voor alle betrokken partijen een speciaal, en natuurlijk een mooi moment.

Cyclofilters uienverwerkingsbedrijf

De complete afzuiginstallatie is dus geplaatst bij een uienverwerkingsbedrijf in Noorwegen. In dit bedrijf worden uien geschoond en verpakt voor de consument. Bij deze verwerking komt veel stof vrij. Verder verliest een ui tijdens de verwerking een deel van zijn huiden. Belangrijk is om met een goede afzuiginstallatie een groot deel van het stof af te zuigen boven en rondom de machines. Daarom zijn ook de afzuigpunten ingepakt met een folie. Dit zorgt voor en schone en werkzame werkplek voor de mensen die in de ruimte aanwezig zijn. Het verwijderen van het stof en de vellen is vooral belangrijk om een kwalitatief goed eindproduct te bewerkstelligen, maar tevens zeer belangrijk voor de goede werking van de door deze klant aangeschafte optische sorteerder welke werkt met zeer geavanceerde elektronica.

Cyclofilter

De installaties worden middels een leidingwerk aangesloten op de juiste plaatsen van de lijn. De afgezogen lucht wordt in het Meconaf cyclofilter ontdaan van het stof en de vellen. De lucht wordt voor 99,9% gereinigd en kan teruggevoerd worden in de verwerkingsruimte. Hiermee bespaart de opdrachtgever veel energie. Al met al een prachtige opdracht bij een modern bedrijf.

Vi takker den norske klient for tilliten til Meconaf, ofwel; wij bedanken de Noorse opdrachtgever voor het vertrouwen in Meconaf.

Oplossingen voor de uiensector

Interesse in een afzuiginstallatie van Meconaf waar ook ter wereld? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

 

cyclofilter uienverwerkingsbedrijf Noorwegen

 

Recommended Posts
Eerste resultaat van een mooie nieuwe samenwerking in Zuid-Holland met Arjan van Lierop Landbouwmechanisatie. Zij zijn onder andere leverancier en installateur van complete verwerkingslijnen en daar sluit onze afzuiging natuurlijk naadloos op aan.INTERPOM