Cycloon stofafzuiging met kistopvang

Een cycloon stofafzuiging met kistopvang is een project dat we recent hebben afgerond voor Stammes Bloembollen in Dirkshorn.

De maatschap is gespecialiseerd in de teelt van lelie-, tulpen- en irissenbollen. Deze bloembollen telen ze op kleigrond in vier verschillende provincies. De verwerking van de bollen vindt plaats in Dirkshorn.

Cyclooninstallatie op onderdruk

Bij dit project is gekozen voor een installatie op onderdruk voor afzuiging van stof en vellen richting een buiten opgestelde cycloon. Het voordeel van een cyclooninstallatie op onderdruk is dat het af te zuigen materiaal niet door de ventilator wordt gezogen. Hierdoor blijft het systeem veel schoner. Door de centrifugaalkracht wordt het materiaal naar de buitenzijde van de cycloon gestuwd en aan de onderzijde van de cycloon in een kist opgevangen. De schone lucht wordt in het hart van de luchtstroom afgevoerd.

Cycloon stofafzuiging

De installatie is van het type MEC40 en helemaal op de situatie bij Stammes afgestemd. Kortom, de installatie voor stof- en vellenafzuiging zorgt ervoor dat overtollige vuil zijn weg vindt naar de cyclooninstallatie buiten. Daarmee is de luchtkwaliteit niet alleen op de werkplek een stuk schoner (voor mens en machine), maar zorgt afzuiging ook voor een schoon verpakte bloembol.

Wij wensen Stammes in Dirkshorn veel succes met de verwerking van bloembollen, net als met de teelt van alle gewassen. Dank voor de fijne samenwerking en het in ons gestelde vertrouwen. Tot slot, onze monteur voegt daar nog graag aan toe dat de verzorging ter plaatse tevens geweldig was. Vooral de overheerlijke aardbeien van eigen teelt is iets waar hij graag voor terugkomt!

Oplossing voor de bloembollensector

Interesse in cycloon stofafzuiging die ook perfect aansluit op uw behoefte? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

 

Recommended Posts
Lasrookafzuiging werkplaats daarbij zie je ook duidelijk de lasdampafzuigarmenEerste resultaat van een mooie nieuwe samenwerking in Zuid-Holland met Arjan van Lierop Landbouwmechanisatie. Zij zijn onder andere leverancier en installateur van complete verwerkingslijnen en daar sluit onze afzuiging natuurlijk naadloos op aan.