Cycloonfilter stofafzuiging biologisch landbouwbedrijf Nagele

Op het biologisch landbouwbedrijf Poppe Landbouw in Nagele is een cycloonfilter geplaatst voor stofafzuiging.

Het biologische bedrijf teelt wortelen, uien, aardappelen, witlofpennen, luzerne en grasklaver producten voor verschillende afnemers.

Aardappelverwerking

Voor de verwerking van biologisch pootgoed streven de broers Joos en Marien Poppe ernaar om hoogwaardig pootgoed te leveren aan het Nederlandse handelshuis Agrico Bioselect en biologische telers.

Uienverwerking

Naast het verwerken van pootgoed sorteert en verpakt Poppe Landbouw ook uien die onder andere via supermarkten de weg naar de consument vinden. Ook hier is het voor de eigenaren belangrijk om een schoon product af te leveren.

Stofafzuiging

Het is algemeen bekend dat bij het sorteren van pootgoed en uien veel stof vrijkomt. Stofafzuiging is niet alleen nodig om producten schoon te maken, maar vooral ook om de omgevingslucht in de ruimte voor de werknemers gezond te houden. Een cycloonfilter is daarvoor de oplossing. Deze filtert het stof uit de lucht en retourneert de schone lucht terug naar de verwerkingsruimte.

Cylcoonfilter stofafzuiging

Voor zowel de stof- als vellenafzuiging heeft Poppe Landbouw gekozen voor een Meconaf cycloonfilter in buitenopstelling. Binnen is er door Zeilmakerij Brouwers een transparante foliewand tussen de schone werkruimte en de stof producerende machines geplaatst. Door de installatie af te schermen creëren we twee zones zodat alle werknemers profiteren van een schone werkomgeving.

Oplossing voor uw verwerkingsbedrijf?

Ook actief in de landbouwsector of verwerker van aardappelen of uien? Vraag dan gerust om meer informatie over bijvoorbeeld een cycloonfilter voor afzuiging.

cycloonfilter voor stofafzuiging aardappelverwerking en uienverwerking

Recommended Posts
perslucht gereinigd patronenfilterfilterinstallatie meconaf