Cyclooninstallatie voor nieuwe voorsorteerlijn bloembollen

Bij R&M Obdam Tulips B.V. in Hem hebben wij recent een afzuiginstallatie geïnstalleerd. Het betreft hier een cyclooninstallatie speciaal afgestemd op de nieuwe voorsorteerlijn. 

Bij het voorsorteren van de tulpenoogst komt stof vrij. Daarnaast is het verwijderen van losse vellen belangrijk voor het droogproces. Bij het kantelen van de kisten, de overgangen van band naar band en de beweging van het product over de rollensorteerder, komt ook veel stof vrij. Dit verspreidt zich dan in de verwerkingsruimte en is hinderlijk voor werknemers en kan eveneens het verwerkingsproces verstoren.

Stoftent voorsorteerlijn

Om dit te voorkomen adviseren wij vaak om de voorsorteerlijn in zijn geheel te overkappen met een zogenaamde stoftent (bij dit project één van 9 bij 2 meter), en deze aan te sluiten op de afzuiginstallatie. Daarmee voorkom je de stofverspreiding in de werkomgeving.

De cyclooninstallatie is van het type MEC400 11 KW. In combinatie met twee zuigkappen, welke geïnstalleerd zijn aan het einde van de banden voor het gesorteerde product en waar vellenafzuiging plaatsvindt, realiseert de opdrachtgever hiermee tevens een schoon eindproduct.

Zichtbaar schoon

Niet alleen heeft het bloembollenbedrijf nu zichtbaar schone bloembollen maar bovendien een zichtbaar schonere werkomgeving. Wij wensen de gebroeders Obdam in Hem veel succes met de verwerking van bloembollen en bedanken hen voor het in ons gestelde vertrouwen.

Oplossing voor de bloembollensector

Interesse in een afzuiginstallatie welke naadloos aansluit op uw behoefte? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Dit project is in samenwerking met Boltt Machinary (aanvoerlijn) en Allround VP (rollensorteerder) gerealiseerd.

 

Recommended Posts
veilige filterunit ATEX QEXafzuiging verwerkingsruimte hyacinten geen stof en jeuk