Een filterunit van formaat voor houtmotafzuiging Table du Sud

Houtmotafzuiging is nodig om fijne spaanderdeeltjes, die bij de machinale bewerking van hout vrijkomen, uit de werkomgeving te halen.

In de 10.000m2 werkplaats van Table du Sud in Heeze maken ze kwaliteitsmeubelen en zoals de naam al doet vermoeden hoofdzakelijk tafels. Daarvoor gebruiken ze bewerkingsmachines voor bijvoorbeeld het zagen, schaven, frezen, boren en schuren.

Filterinstallatie houtmotafzuiging

Om te voorkomen dat medewerkers in de houtindustrie houtstof inademen en om ervoor te zorgen dat deze machines goed kunnen functioneren, passen bedrijven vaak industriële afzuiging toe. Bij Table du Sud ook, maar bij een recente interne verhuizing is het besluit genomen om de capaciteit van hun afzuiginstallatie vijf keer te vergroten.

Meconaf is samen met De Groot Bewerkingsmachines bij de opdrachtgever aan tafel gaan zitten om eerst alle wensen in kaart te brengen. Vervolgens is er, na enig denk- en tekenwerk, een filterinstallatie met een capaciteit van 80.000m3 per uur op maat gebouwd in de eigen werkplaats van Meconaf in Franeker. Daarna is de afzuigunit met speciaal vervoer naar de fabriek in Heeze getransporteerd waar deze verder is opgebouwd.

Filterunit IBF houtindustrie

De afzuiginstallatie voor houtstof is van het type IBF en werkt volgens het onderdrukprincipe. Dit betekent dat de ventilatoren achter de filterdoeken in de schone luchtzijde zijn geplaatst. Het vuil is daarvoor al gescheiden door filterdoeken. Via afzuigpunten en zuigleidingen komt het afgezogen materiaal in de filterunit terecht. Retourluchtkanalen recirculeren vervolgens de gefilterde afgezogen lucht. Door middel van een transportventilator wordt het afval naar de houtmotcontainer gevoerd.

Samengevat, met deze filterunit van formaat zorgt Table de Sud voor zowel een schone lucht binnen als buiten de werkplaats.

Oplossing voor de houtindustrie

Heeft u ook speciale wensen voor een veilige en gezonde werkomgeving? Neem dan vandaag gerust nog contact met ons op!

 

 

 

Recent Posts
Afzuiging en opvang stof en spanen bij kunststofbewerkingfilterunit voor lasdampafzuiging