Filterinstallatie aardappelverwerker Oudesluis

Afgelopen week heeft ons montageteam een filterinstallatie geplaatst bij Akkerbouwbedrijf Pluister Wonder, aardappelverwerker in Oudesluis (Noord Holland).

Uiteraard vindt voorafgaand aan de realisatiefase een heel proces plaats. Te beginnen met het inventariseren van de wensen van de klant. Daarom is ter plaatse eerst kritisch gekeken waar precies de stofproducerende plekken zijn in de aardappelverwerkingslijn. Voor we starten met de ontwerpfase zijn ook de meest belangrijke vragen beantwoord. We delen er graag twee met u.

Hoe kan je voorkomen dat stof zich in de verwerkingsruimte verspreidt?

Tijdens de montage pakken we de stofproducerende plekken in met zogenaamde stofkappen. Hiermee voorkomen we, in combinatie met de afzuiging op deze stofkappen, dat het stof zich in de ruimte verspreidt. Het stof wordt vervolgens uit de stofkap weggezogen naar de filterunit.

Hoe kan je energie besparen met een filterunit?

De unit filtert de lucht praktisch schoon (99,9%). De schone lucht retourneert het systeem naar dezelfde ruimte waaruit het is weggezogen. Hiermee gaat de eventueel benodigde warmte niet verloren en bespaart de klant met dit systeem veel energie. Niet onbelangrijk in deze tijd van stijgende energiekosten.

Ook een passende filterinstallatie nodig als aardappelverwerker?

Wilt u ook energie besparen en werken in een gezondere stofarme ruimte? Bel dan gerust met onze adviseur, Bas Ruijgrok. Hij kan u er alles over vertellen. Of maakt direct een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Recommended Posts
cycloonfilter voor stofafzuiging aardappelverwerking en uienverwerking