Filterinstallatie voor cnc-draaibank Beutech

De filterinstallatie voor een cnc-draaibank, voor het afzuigen van draaiafval, is een vervolgopdracht bij Beutech Kunststoffen & Bewerking BV in Steenwijk. In 2021 plaatsten we er namelijk al een nieuwe afzuiginstallatie voor de cnc-gestuurde freesmachine.

Niet alleen is schone lucht voor mens en machines belangrijk voor deze opdrachtgever, ook het opvangen van restafval voor hergebruik. Bij het draaien van kunststof delen komen namelijk kunststof krullen vrij. Aangezien deze krullen vrij groot zijn en verstoppingen kunnen veroorzaken, hebben wij in de leiding een cutter geplaatst die de krullen verkleind. Daardoor heeft de klant minder verstoringen.

Een ander voordeel is dat het restafval zo minder volume inneemt, waardoor de bigbag, die onder de filterunit geplaatst is, minder vaak vervangen hoeft te worden. Hiermee optimaliseert Beutech in feite het gehele productieproces.

Filterinstallatie kunststofbewerking

Meconaf houdt altijd rekening met de specifieke wensen van de opdrachtgever. Deze op maat gemaakte filterunit is een aanwinst voor de opdrachtgever. Sowieso een mooie maatwerkoplossing in de kunststofindustrie.

Interesse in een filterunit welke naadloos op uw behoefte is afgestemd? Neem dan vooral contact met ons op!

 

Filterinstallatie cnc-draaibank

Recommended Posts
Timmerwerkplaats voorzien van afzuiginstallatie, briketteerpers en biomassaketel van Meconaffilterunit tr