Filterunit voor toeleverancier meubelindustrie

In 2018 is door Meconaf een filterunit geplaatst bij Horjus in Dronryp. Als toeleverancier van de meubelindustrie zijn zij overgestapt van losse filterunits naar één grote filterunit. Deze nieuwe filterinstallatie zorgt voor een gezonde en veilige werkomgeving en voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

Filterunit modulebouw

De afzuiginstallatie voor houtmot is speciaal op maat gemaakt door middel van een doorontwikkelde modulebouw en zo naadloos op de behoefte afgestemd. Directe winst is behaald doordat werknemers nu niet meer bij iedere bewerkingsmachine de plastic opvangzakken hoeven te vervangen. Verder wordt door de speciale onderdrukregeling de afzuigcapaciteit constant aan de behoefte aangepast, wat zorgt voor een lager energieverbruik.

Marcel Horjus, directeur Horjus Meubel en Paneel: “We zijn heel tevreden over de Meconaf afzuiging. De werkplaats is schoner en het stroomverbruik is veel lager.”

Afzuiging houtindustrie

Meconaf levert verschillende filterunits voor de houtindustrie die zeer geschikt zijn voor het afzuigen van één of meerdere bewerkingsmachines. Bovendien creëert het afzuigen en filteren van schuurstof en andere fijne stoffen, die vrijkomen bij de machinale houtbewerking, een veilige en gezonde werkomgeving.

Vragen?

Heeft u vragen over dit project of de geleverde installatie? Neem dan gerust contact met ons op!

 

filterunit voor machinale houtbewerking

Foto: Douwe Jorna

 

Recent Posts
windshiftingsysteem afzuiginstallatie aardappelpootgoedteler