Meconaf helpt u bij het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen

Meconaf is gespecialiseerd in het afzuigen van houtbewerkingsmachines. Binnen uw organisatie is een goede werking van uw afzuiginstallatie van essentieel belang. Dit geldt niet alleen voor de continuïteit van uw productieproces als wel voor de arbeidsomstandigheden van uw medewerkers. Door de invoering van de ATEX-114, NEN-12779 en Arbowet is er de laatste jaren veel veranderd in de ontwikkeling van afzuiginstallaties in de houtverwerkende industrie.

Zo heeft Meconaf een geheel nieuwe lijn filterunits ontwikkeld welke aan de huidige wet- en regelgeving voldoen. Naast onze standaard filterinstallaties kan er, door middel van een doorontwikkelde modulebouw, een afzuiginstallatie worden gebouwd welke naadloos op uw behoefte is afgestemd.

De stofzuiginstallaties worden geleverd volgens het Qex-keurmerk waardoor u als klant gegarandeerd bent van een goede en veilige filterinstallatie.

Breed scala aan oplossingen

Een duurzame oplossing voor het afzuigen van uw houtbewerking en het afvoeren of hergebruiken van uw afval

Bij het afzuigen van houtbewerkingsmachines komt een restproduct vrij. Meconaf biedt u ook oplossingen om dit restproduct (afhankelijk van de materiaalsoort) te verwerken en te gebruiken ten behoeve van de verwarming van uw eigen bedrijfspand of warmte welke nodig is bij uw productieproces.

Dit restproduct kunnen we verkleinen met onze briketteerpers. Door het maken van briketten wordt uw zaagsel (houtmot) omgezet in brandstof.

Tevens heeft Meconaf shredders in het leveringsprogramma welke de mogelijkheid hebben om grover restmateriaal te verkleinen, waardoor het ook verwerkt kan worden tot briketten. Hiermee ontstaat een perfecte brandstof.

De briketten zijn gemakkelijk op te slaan voor de winter. Hierdoor wordt de afvalstroom enorm gereduceerd. U bespaart heel veel energie, door dit materiaal te verbranden in onze range biomassaketels.

Onze oplossingen:

Speciale wensen voor een veilige en gezonde werkomgeving?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!