De Vario Biogena een gebruiksvriendelijke en tijdsbesparende biomassaketel

De Vario Biogena is een innovatieve en met uiterste zorg ontwikkelde verwarmingsketel ontworpen om te komen tot een zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudig te bedienen verwarmingssysteem. De zeer compacte bouw en grote diversiteit aan toevoer mogelijkheden maken het mogelijk dat de Vario Biogena op eenvoudige en tijdsbesparende wijze in nagenoeg iedere (kleine) ruimte geïnstalleerd kan worden. De Vario Biogena is een volautomatische ketel uitgerust met een kwalitatief hoogwaardige besturingsunit. De verbranding wordt geregeld met behulp van een lambda regeling welke de verbrandingslucht en brandstof toevoer automatische bijstelt om een optimale verbranding te realiseren. De reiniging van de brander en warmtewisselaar worden door vooraf ingestelde looptijd automatisch geregeld. Het instellen van de ketel is door toepassing van een buitentemperatuur voeler zeer eenvoudig.

Brandstoftoevoer

De nieuw ontwikkelde drukloze vijzel uitdraai-inrichting kenmerkt zich niet alleen door zijn lage geluidsniveau en soepel transport van de brandstof naar de ketel, maar ook door zijn horizontaal te monteren vijzel met roterende veren en de verticale hef-vijzel waardoor de Vario Biogena in nagenoeg iedere denkbare situatie is in te bouwen.

Verbranding

Het complete verbrandingssysteem van de Vario Biogena is ontworpen voor de hoogst mogelijke effectiviteit en energiebenutting. De modulerende verbranding wordt automatisch aan het benodigd vermogen aangepast. De door sensoren gecontroleerde verbranding zorgt voor een nauwkeurige regeling van verbrandingslucht en brandstoftoevoer.

Automatische reiniging

Automatische reiniging van de warmtewisselaar en de verbrandingskamer. De in de verbrandingskamer achterblijvende as en slakken worden door het nieuwe, gepatenteerde branderrooster systeem na iedere rotatie door de onderliggende uitdraaivijzel gereinigd. De warmtewisselaar wordt door een periodiek instelbaar hefsysteem gereinigd waardoor een hoog rendement wordt gegarandeerd.

Besturing

De Vario Biogena wordt bestuurd door een krachtige microprocessor. Door een grafische besturing met touchscreen ontstaat een eenvoudige bediening. De ketel past zijn vermogen voortdurend  aan aan de warmtebehoefte van het gebouw (modulerende werking). De keteltemperatuur wordt door de „Energie Manager“ berekend. De keteltemperatuur zal niet hoger zijn dan noodzakelijk om energieverlies te voorkomen. De retourswaterbewaking, welke aangestuurd wordt door de ketel, zorgt er voor dat bij warmtevraag de buffer direct wordt gevoed. Deze manier van energiemanagement is een significant voordeel ten opzichte van vele concurrenten. Door middel van een permanente rookgasanalyse met behulp van een lambda sonde en een interne branderruimtevoeler reageert de microprocessor op het verschil in brandstofkwaliteit en hoeveelheid. Hierdoor ontstaat een perfecte verbranding en worden de laagste emissiewaarden gegarandeerd.

Technische gegevens:

Omschrijving/Type
VB45
VB90
Nominaal vermogen
15.9-45 KW
24-90 KW
Rendement
93,7/92,9 %
92,7/93,8 %
Hoogte
1.349 mm
1.620 mm
Breedte
632 mm
782 mm
Inbouwdiepte
1.758 mm
1.900 mm
Rookgasaansluiting
160 mm
180 mm
Hoogte rookgasaansluiting
919 mm 1108 mm
Gewicht
537 kg
730 kg
Waterinhoud
91 Liter
162 Liter
Maximaal temperatuur
90°C
90°C
Werkdruk
1,5-3 bar
1,5-3 bar
CV aansluiting
6,4”/2”
6,4”/2”
Aaansluitspanning
380 V
380 V

We willen u graag helpen.

U kunt contact opnemen via telefoon of e-mail: +31 (0)517 – 39 49 42 / info@meconaf.nl