Lasdampafzuiging voor praktijklokaal ROC Friese Poort

Lasdampafzuiging in het praktijklokaal van ROC Friese Poort in Drachten zorgt niet alleen voor een schone lucht, maar beschermt vooral de leerlingen in de lascabine. Niemand wil hen blootstellen aan lasdamp. Bovendien is het een wettelijke verplichting voor de werkgever om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Het opleidingsinstituut biedt verschillende lasopleidingen aan, van beginnend tot allround lasser. Recent is er een nieuw praktijklokaal ingericht. Meconaf is gevraagd om het afzuigen van lasdampen te verzorgen. Daarbij moet u denken aan het plaatsen van een afzuigunit en lasboxen met afzuigarmen en een slijpcabine voorzien van een slijptafel.

Totale oplossing voor praktijklokaal

Bij het lassen ontstaat er een veelvoud aan gassen, rook en stof. Deze kunnen met de ingeademde lucht in de longen belanden en zodoende de gezondheid in gevaar brengen. Daarom worden bij alle lasprocessen toereikende veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals lasdampafzuiging in de vorm van puntafzuiging (bronafzuiging) en ruimteaftuiging.

Meconaf heeft ruime ervaring in het inrichten van praktijklokalen op scholen. Als dé specialist in schone lucht bieden we een totaaloplossing. Zo ontwerpen wij samen met de klant een afzuiginstallatie die naadloos aansluit op de behoefte. Vervolgens vervaardigen wij de filterunits in eigen huis. Voor wat betreft de lasarmen op de werkplekken, die zijn gefabriceerd door Aer Service Equipments in Italië. Meconaf is importeur van het Aer Service-progamma voor Nederland en België.

Filterunit SMOP metaalindustrie

Bij dit project is gekozen voor de filterunit SMOP4-80. Deze is voorzien van een persluchtreiniging voor de filterpatronen welke zorgt voor een goede reiniging tijdens bedrijf en een nareiniging zodra de installatie stopt. Het afval verzamelen we in een opvangbak op wielen die door middel van een hangsluitsysteem gemakkelijk te verwijderen is.

Oplossing voor de metaalbewerking?

Heeft u ook speciale wensen voor een veilige en gezonde werkomgeving in de metaalbewerking? Neem dan vandaag gerust nog contact met ons op!

 

filterunit voor lasdampafzuiging

 

 

 

Recommended Posts
filterinstallatie op locatie voor houtmotafzuigingveilige filterunit ATEX QEX