Mobiele afzuigunits voor veelzijdig gebruik door de hele werkplaats

Mobiele afzuigunit type UNI VII

De UNI mobiele afzuigunits zijn bedoeld voor de dampen die vrijkomen bij de laswerkzaamheden zoals puntlassen, electrode, TIG of MIG-MAG  lassen,  het produceren  van lage tot gemiddelde concentraties van verontreinigde stoffen die gas of fijne verdeelde deeltjes bevatten.

De afgezogen dampen worden eerst door een plenum gevoerd waar de luchtsnelheid wordt vertaagd. De zwevende  verontreinigingen worden vervolgens  gefilterd door een reeks van acryl- en metalen filterelementen die een hoogst mogelijke filtratie efficiëntie  hebben.
De keuze van filtratie is afhankelijk  van het gekozen type UNI-T >(95%) of  UNI-H (99,95%).  Op  verzoek  kunnen  de mobiele afzuigunits worden uitgevoerd  in enkel-fasige  220 volt uitvoering.

De UNI types mobiele afzuigunits zijn een perfecte oplossing  om lasdampen  af te zuigen en te filteren zonder de noodzaak  van het installeren  van een vaste in het gebouw opgestelde  afzuiginstallatie. Hiermee wordt een grote bewegingsvrijheid voor de
gebruiker gecreëerd terwijl deze toch wordt beschermd tegen verontreinigde  lasdampen.

Draagbare filterunit type AER

Draagbare filterunit met een zeer efficiënte afzuigventilator (1 ventilator voor AER 101, 2 ventilatoren voor AER 102) in een geluidsgeïsoleerde kast die de verontreinigde lucht afzuigt door een flexibele slangmet magnetische voet waarmee een actieradius van 3 meter kan worden behaald. De unit wordt aangestuurd door een IP55 schakelkast met hierin motor beveiligingsschakelaar, signalering van alle data en AAN indicatielicht. Het filtergedeelte bestaat uit een metalen vonkenvanger voorfilter, een of twee voorbehandelde papieren filters, afhankelijk van de uitvoering en een actief koolstof filter om alle geuren die vrijkomen bij het lasproces te elimineren. Versie AER 102 A is uitgerust met een automatische start-stop, waarbij een klem wordt bevestigd aan het te lassen werkstuk die is verbonden met de elektronische controle-eenheid t.b.v. automatisch starten of te stoppen, afhankelijk van of er wordt gelast of niet.

Technische gegevens:

Omschrijving/Type
T (>95%)
H (99,95%)
AER 101
AER 102
Afzuigslang
ø160 mm
ø160 mm
ø50 mm
ø50 mm
Afzuigslang lengte
2 meter
2 meter
Vermogen
1,1 kW 1,1 kW
1,1 kW
1,1 kW

We willen u graag helpen.

U kunt contact opnemen via telefoon of e-mail: +31 (0)517 – 39 49 42 / info@meconaf.nl