Ombouwen filterinstallaties Nunspeet

Dankzij de modulaire bouw van onze filterinstallaties behoort ombouwen tot de mogelijkheden. Zo hebben wij bij deze klant het opvangsysteem omgebouwd van opvangbakken naar containervulling.

Ombouwen opvangsysteem filterinstallaties

De reden voor het ombouwen is dat de klant in Nunspeet na een sterke groei in de machinale, meer restafval produceert. Daardoor neemt het aantal keren dat de opvangzakken met houtmot verwisseld moet worden toe en verliest men tijd aan deze werkzaamheden. Vandaar dat het opvangsysteem van opvangbakken is omgebouwd naar het opvangen van houtmot in een container. Met als resultaat een flinke tijdsbesparing.

Container of brikettenpers

Onze filterunits zijn zo ontworpen dat er een keuze is als het gaat om opvang van restafval. Uit dit project blijkt dat het ook mogelijk is om op een later tijdstip te kiezen voor een andere type opvang. 

Hier is in tweede instantie gekozen voor opvang van houtmot door middel van een luchtsluis te transporteren naar een container. Dit had ook getransporteerd kunnen worden naar een brikettenpers. Door het maken van briketten zetten we dan zaagsel (houtmot) om in brandstof.

Het restproduct (afhankelijk van de materiaalsoort) kunt u dan eventueel gebruiken ten behoeve van de verwarming van uw eigen bedrijfspand. Of inzetten bij uw productieproces wanneer daar warmte voor nodig is.

Vragen over het ombouwen van een filterinstallatie?

Meconaf denkt graag met u mee hoe u met het afzuigen van houtmot tijd of energie kunt besparen. Neem daarvoor gerust contact met ons op. 

Recommended Posts
Afzuiginstallaties plantuien Andijkwisselkleppen