Veilige filterunit voor Fraai Projecten Oosterhout

Een veilige filterunit wil zeggen dat deze voldoet aan de huidige wet- en regelgeving (ATEX). Precies de reden voor Fraai Projecten om voor hun machinale werkplaats in Oosterhout een nieuwe filterinstallatie aan te schaffen.  

Fraai Projecten maakt op haar locatie onder andere forumtafels, florale elementen en wanden voor volledige studio settings. Aangezien deze decors vaak in online programma’s of in tv-uitzendingen te zien zijn is het belangrijk alles op tijd af te leveren. Het productieproces moet daarom zoveel mogelijk storingsvrij en efficiënt verlopen. Een afzuiginstallatie van Meconaf voorkomt onder andere dat houtstof in de bewerkingsmachines terechtkomt en daarmee een eventuele verstoring.

Veilige filterunit

De filterunits van Meconaf zijn zeer geschikt voor het afzuigen en filteren van schuurstof en andere fijne stoffen. Als fabrikant en leverancier vinden wij het belangrijk om kwaliteit te leveren. Daarom voldoen onze installaties niet alleen aan alle regels, maar dragen ze ook het QEX-keurmerk. Daarnaast passen we gecertificeerd filtermateriaal toe, waardoor de reststofuitstoot ruim binnen de norm blijft. Alles voor een veilige en gezonde werkomgeving!

Bij dit project is een oude filterinstallatie – die overigens niet voldeed aan de ATEX – vervangen door onze compacte filterunit SMOB. Ter plaatste hebben wij gekeken naar al het bestaande leidingwerk en geadviseerd om alleen de hoofdleiding te vergroten. Puur omdat er dan een betere afzuiging op de machines ontstaat. Daarnaast willen we uit milieu-overweging niet onnodig materialen vervangen als dat (nog) niet nodig is.

Kortgezegd, hebben wij in samenwerking met De Groot Bewerkingsmachines voor de opdrachtgever in design- en eventstyling een veilige en gezonde werkomgeving gecreëerd.

Oplossing voor de houtindustrie

Voldoet uw afzuiginstallatie niet aan de ATEX-richtlijnen? Neem dan gerust vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

 

veilige filterunit ATEX QEX

 

 

 

Recommended Posts
filterunit voor lasdampafzuiging