Windshiftingsysteem in afzuiginstallatie aardappelpootgoedteler

Meconaf heeft in het najaar van 2020 een afzuiginstallatie met windshiftingsysteem geplaatst bij Maatschap Bouthoorn-Iwema in Middenmeer, een grote aardappelpootgoedteler.

De teler besloot om de verwerkingslijn te vernieuwen en uit te voeren met een hypermoderne optische sorteermachine. Tevens was het van belang om een laag stofniveau te bewerkstelligen in de verwerkingsruimte. Samen met de klant en Wevano Machinery en Inovaa heeft ons verkoop- en engineeringsteam kritisch de sorteerlijn bestudeerd en vervolgens een op de verwerking afgestemde afzuiginstallatie ontwikkeld.

Windshiftingsysteem

Naast de twaalf zorgvuldig gekozen stofafzuigpunten is de installatie eveneens voorzien van een zogenaamd windshiftingsysteem om het laatste aardappelloof en stof uit de productstroom te scheiden. De filterinstallatie welke we hier toepassen filtert de lucht dusdanig schoon dat deze kan worden teruggevoerd in de verwerkingsruimte. Hiermee verliest men binnen nauwelijks warmte. Dit bespaart onze klant dus veel energie!

Persluchtreiniging afzuiginstallatie

Daarnaast zorgt automatische persluchtreiniging ervoor dat de ingebouwde cilindervormige filterpatronen schoon blijven. Door toepassing van de persluchtreiniging hebben de filters bovendien een zeer lange standtijd.

Afzuiginstallatie en windshiftingsysteem

Niet alleen heeft Meconaf een breed scala aan oplossingen om het stof dat vrijkomt bij de verwerking van aardappelen af te zuigen, maar ook voor de vellen bij het sorteren van uien en andere bol- en knolgewassen. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor een optimaal resultaat, als het gaat om een systeem voor afzuiging en/of windshifting.

Oplossingen voor de agrarische sector

Ook actief in de agrarische sector? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar onze maatwerkoplossingen voor vellen- en stofafzuiging.

 

 

Recommended Posts
filterunit voor machinale houtbewerkingAfzuiging bij uienverwerker in Amerika