ETA-HACK een duurzame en gunstige oplossing voor de verwarming van uw bedrijfspand

De ketels van ETA zijn leverbaar in verschillende vermogensklassen variërend van 20 t/m 500 kW. Deze vermogensklassen zijn onderverdeeld in 3 modellen de e-HACK 20 t/m 130 kW, de ETA-HACK 200 kW en de ETA HACK VR 250 tot 500 kW

e-HACK 20 t/m 130 kW

De ETA e-HACK is leverbaar in de vermogensklasse van 20 t/m 130 kW. Uitgerust met de modernste verbrandingstechniek, voorzien van automatische reiniging van de brandkamer, vlamruimte, warmtewisselaar en het optionele statische filter is de ETA e-HACK helemaal klaar voor de toekomst. Vanzelfsprekend is de ketel voorzien van een geïntegreerde besturing zodat alle componenten met elkaar communiceren. Al deze technieken zorgen voor de laagst mogelijke emissies die vandaag de dag mogelijk zijn. De ETA e-HACK is standaard voorzien van een ingebouwde retourpomp en de voorbereidingen voor een rookgasrecirculatie zijn aanwezig. Het innovatieve as-afvoersysteem biedt grote voordelen en leidt tot lage bedrijfskosten. Zoals u van ETA gewend bent is de ketel standaard al helemaal klaar voor de Nederlandse markt. Dit betekent dat bij gebruik van de juiste brandstof een SCIOS keuring in één keer klaar is.

 

ETA-HACK 200 kW

Het paradepaardje onder de houtgestookte installaties. Verwarmen met houtsnippers, zaagsel, pellets, spanen en miscantus. De ETA-HACK 200 kW kan het allemaal aan, van droog hout tot een relatief vochtgehalte van 50%. Alles wordt automatisch geregeld.

Niet alleen houtsnippers maar ook spanen, geshredderd sloophout, pellets, olifantsgras, zaagsel enz. kunnen probleemloos gebruikt worden. Vijzels met een 14 of 16 centimeter grote trogdoorsnede en de unieke brandsluis verwerken moeiteloos de standaard houtsnippers van G50. Ook de overfractie met een oppervlak tot 5 centimeter en maximaal 12 centimeter lang worden probleemloos verwerkt. Alle aandrijvingen in de installatie zijn beveiligd. Mocht het een keer klemmen, dan draaien de vijzels kortstondig terug om de blokkade te verwijderen. Met de bewezen rookgasventilator en de door ETA ontwikkelde éénkamersluis wordt de beste brandveiligheid gegarandeerd. De sluis is met verwisselbare messen uitgevoerd. Te lange houtstukken worden simpelweg afgesneden.

 

ETA HACK VR 250 tot 500 kW

Met de modernste besturingstechniek, zoals onderdruk- en lambdaregeling, brandkamer temperatuurbewaking zorgt de ETA HACK VR 250 – 500 kW houtsnipperketel voor unieke lage emissiewaarden en vanzelfsprekend de hoogst haalbare rendementen zoals u van ETA gewend bent. Hiermee is het mogelijk om zonder rookgasreiniging te voldoen aan de emissierichtlijnen die de overheid stelt bij hogere vermogens.

De robuuste bouw en een doordachte constructie maakt de ETA HACK VR net als iedere ETA ketel tot een ketel met lage onderhoudskosten door gemakkelijke service en uniforme onderdelen. Iedere motor op de ketel en het brandstof-toevoersysteem wordt gecontroleerd op maximale stroomopname en temperatuur. Vanzelfsprekend is de ketel voorzien van het touch-screen zodat u de ketel kunt monitoren en bedienen via internet.

ETA neemt afstand van de traditionele liggende warmtewisselaar. Door een staande warmtewisselaar is de warmteoverdracht veel gelijkmatiger en blijft de wisselaar schoner. Bij conventionele ketels met een liggende wisselaar wordt de reiniging doorgaans met perslucht gedaan, waardoor het stroomverbruik onnodig oploopt, om van de vervanging van compressoren nog maar te zwijgen.

De brandkamer en warmtewisselaar zijn thermisch gescheiden waardoor er geen materiaalspanning optreedt zoals bij ketels met een liggende warmtewisselaar. De ingebouwde cyclonen scheiden het meeste stof af en hiermee voldoet ETA zonder extra rookgasreiniging aan de emissienormen die de overheid stelt.

De ketelregeling voorziet in de aansturing van de meest voorkomende verwarmingssystemen zoals aansluitingen voor: weersafhankelijke regeling, boilerregeling, voorgemengde terreinleiding, circulatiepompen, zonnecollectoren, koppeling met externe randapparatuur via M-bus enz.

ETA HACK 20-200 kW

 • 1. Roerwerk met bladveren of knikarmen
 • 2. Vrijloop met kruiskoppeling
 • 3. Open trog
 • 4. Modulair verlengsysteem
 • 5. Energiezuinige aandrijving
 • 6. Kogelgewricht
 • 7. Gepatenteerde brandsluis
 • 8 .Oplopende stokervijzel
 • 9. Bediening met internetaansluiting
 • 10. Onderdrukventilator
 • 11. Warmtewisselaar-reiniging
 • 12. Primaire en secundaire luchtkleppen
 • 13. Geïsoleerde brandkamer
 • 14. Volautomatische reiniging en asfvoer

We willen u graag helpen.

U kunt contact opnemen via telefoon of e-mail: +31 (0)517 – 39 49 42 / info@meconaf.nl