Over Meconaf, tot uw dienst

Ontdek de kracht van industriële afzuiging met Meconaf, uw betrouwbare Nederlandse en internationale partner. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn wij dé expert op het gebied van afzuiginstallaties. Ofwel,  in het afzuigen en filteren van stoffen en dampen die vrijkomen bij industriële processen. Daarnaast bieden wij oplossingen voor biomassaverbranding. Hieronder vallen het automatisch verbranden van verschillende soorten biomassa zoals houtsnippers, briketten, pellets en olifantengras.

Ons team van toegewijde professionals werkt nauw samen om hoogwaardige afzuiginstallaties te leveren, die voldoen aan de strengste normen. Of het nu gaat om een ervaren medewerker, een stagiair of een bbl’er, bij Meconaf voelt iedereen zich direct thuis in onze inspirerende werkomgeving.

Gelieerd aan het Qex-keurmerk

Bij Meconaf zijn we trots op onze innovatieve benadering. Onze eigen ontwikkelde filterunits en modulebouw garanderen efficiëntie en betrouwbaarheid. Onze producten zijn volledig conform de geldende wet- en regelgeving en zijn voorzien van het gerenommeerde Qex-keurmerk.

Het Qex-keurmerk staat voor Quality Extraction Systems. Het keurmerk verzekert de koper van een stofafzuiginstallatie ervan dat de installatie goed is ontworpen en op de juiste wijze geplaatst en in werking is gezet. Waarbij de installatie verifieerbaar voldoet aan geldende veiligheidseisen en wettelijke vereisten op het vlak van de hoeveelheid stof op de werkplek. Ontdek hoe onze geavanceerde afzuigtechnologieën uw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

qex-inspectie; alles voor een veilige stofafzuiging

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf bieden wij mbo’ers de mogelijkheid om bij ons bedrijf stage te lopen. Periodiek hebben wij studenten over de vloer van de opleiding:

  • Technicus engineering
  • Technicus mechatronica systemen
  • Plaatwerker

Ook staan wij open voor studenten die leren en werken willen combineren (bbl-opleiding). Het opleiden doen wij op basis van de uitgangspunten van de SBB.

Techniek Tastbaar

Meconaf is actief betrokken bij het inspireren van jonge technici. Op onder andere het evenement Techniek Tastbaar Franeker hebben we jongeren laten kennismaken met de spannende wereld van techniek. We zijn er trots op een rol te spelen in het stimuleren van interesse en passie voor technische vakgebieden.

Mogen wij bijdragen aan de start van jouw loopbaan?

erkend leerbedrijf
Op kantoor bij Meconaf Afzuiging
vacature meewerkend voorman werkplaats

Meconaf is actief in verschillende branches, waaronder:

We streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Klanten waarderen onze modulaire bouwmethoden en onze flexibiliteit bij het bieden van maatwerkoplossingen. Met recente investeringen in geavanceerde machines en faciliteiten zijn we klaar voor de toekomst. Onze uitgebreide fabriekshal en moderne elektro-afdeling stellen ons in staat om aan de groeiende vraag te voldoen. Bij Meconaf geloven we in teamwork en het gebruik van onze eigen expertise om uw verwachtingen te overtreffen.

Maatschappelijk verantwoord bij Meconaf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen komt bij ons niet alleen naar voren bij het ondernemen binnen onze organisatie maar ook in de producten en oplossingen welke wij onze klanten bieden. We zijn voortdurend bezig met duurzaamheid, waarbij afvalhergebruik en energie-efficiëntie hoog in het vaandel staan.

Enkele voorbeelden van wat we zelf hebben gedaan, zijn:

  • Ledverlichting in bedrijfshal
  • Biomassaverwarming voor kantoren
  • Bedrijfsauto’s volgens de huidige milieuklassen
  • Hergebruik van diverse afvalstromen

40 jaar Meconaf

Meconaf is al meer dan 40 jaar een bekend begrip op het gebied van afzuiging in Nederland en ver daarbuiten. Begonnen in Wjelsryp, een klein dorpje in de buurt van Elfstedenstad Franeker. Sinds 1985 gevestigd aan het fuottenein van Industrieterrein Oost, om exact te zijn aan de Oostelijke Industrieweg 27 in Franeker.

Bent u op zoek naar hoogwaardige, op maat gemaakte industriële afzuiging?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze innovatieve oplossingen en uitstekende service aan al uw behoeften kunnen voldoen.