Een filterunit met een grote capaciteit

De Meconaf-filterunits van het type IBF zijn zeer geschikt voor het afzuigen van schuurstof en andere fijne stoffen en voldoen aan de huidige ATEX-wetgeving. Daarnaast blijft de reststofuitstoot ruim binnen de norm door het toepassen van gecertificeerd filtermateriaal volgens de stofklasse M.

Verder is de filterinstallatie voorzien van een droge blusleiding. Het afgezogen materiaal wordt middels een vijzel/luchtsluis combinatie afgevoerd. Filterinstallaties van het type IBF werken volgens het onderdruk principe. Dit betekent dat de ventilatoren aan de schone luchtzijde zijn geplaatst en daardoor alleen schone lucht transporteren. Het vuil is daarvoor al gescheiden door de filterdoeken. Het is hierdoor mogelijk om hoogrendement ventilatoren toe te passen. Dit geeft een aanzienlijke energiebesparing welke op kan lopen tot wel 30%.

De filterunits zijn uitgevoerd met een groot filteroppervlak, zodat de filterbelasting zeer laag is. In de omkasting is een schudframe gemonteerd waar de filterdoeken aan bevestigd zijn. Het gebruikte filtermateriaal is voorzien van een PTFE-membraan (Teflon), wat zorgt voor een lange standtijd.

Engergiebesparingsmodule

De onderdruk filterunits met meerdere ventilatoren (aantal afhankelijk van de capaciteit) zijn voorzien van een energiebesparingsmodule. Door de capaciteit aan te passen aan de behoefte zal er nooit meer afgezogen worden dan er wordt gevraagd. Hierdoor ontstaan enorme energiebesparingen.

Ook is het van belang dat de luchtsnelheid voldoende hoog is, om te voorkomen dat het materiaal in de leiding neerslaat waardoor er verstoppingen kunnen ontstaan. Door gebruik te maken van meerdere hoofdleidingen kunnen we daarmee nog grotere energiebesparingen behalen.

Ten slotte zijn deze installaties speciaal ontwikkeld voor en gebouwd volgens de actuele stand van de techniek. Zij voldoen daarmee aan alle van toepassing zijnde Europese richtlijnen. De machines zijn CE gemarkeerd.

Opties voor de filterunit IBF:

  • Retourlucht voorzien van brandklep,(automatische) zomer/winterklep en uitblaaskanaal.
  • Automatische opstart van de filterunit bij opstarten van de houtbewerking- machine.
  • Automatische opstart met kleppenbesturing, hierdoor worden de schuiven bij de machine en de filterunit automatisch bediend.
qex-inspectie; alles voor een veilige stofafzuiging

Speciale wensen voor een veilige en gezonde werkomgeving?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!