Luchtzuiveringssysteem voor medicinaal plantverwerkingsbedrijf

Optimaliseer de gezondheid van werknemers en productkwaliteit met een geavanceerd luchtzuiveringssysteem, ofwel industriële afzuiging.

Als je hoort over Valariaan weten de meesten van u dat dit iets medicinaal is. Valariaan is rustgevend. Hoor je de naam Taxus, dan weten veel mensen dat deze plant giftig is, maar wat men niet weet is dat deze plant ook wordt gebruikt bij kankerbestrijding.

Het bedrijf Stolk Medicinal Plants BV is gespecialiseerd in de verwerking van mediciale planten en kruiden. Zij telen planten, waaronder de Taxus, welke basisstoffen bevatten om medicinale producten op de markt te kunnen brengen.

Het belang van luchtzuivering bij medicinale plantverwerking

Meconaf kreeg de vraag van Stolk Medicinal Plants om bij de vestiging in Veenoord te kijken wat wij konden betekenen voor de stofreducering tijdens de verwerking van de planten. Op die locatie geschiedt enkel en alleen de grove voorbewerking. Hier spoelen en drogen ze het geoogste product en daarna bewerken ze die met diverse machines om tot een halffabricaat te komen. In deze ruimte, waar dit proces plaats vindt werken ook mensen.

Zo zitten er medewerkers in een inspectiecabine om het product te controleren. Verder staan er medewerkers bij verpakkingsmachines. Zij komen al snel in aanraking met stof in de omgevingslucht rondom de verwerkingslijn. Dat hier wat aan gedaan moest worden was wel duidelijk voor opdrachtgever Stolk.

Industriële afzuiging

Zij benaderden dan ook ons bedrijf om na te denken over een oplossing voor dit stofprobleem. Industriële afzuiging is hier uiteraard de oplossing. Bij dit project hebben we daarom een filterinstallatie met automatische persluchtreiniging voor de filters geplaatst. De lucht wordt dusdanig gereinigd dat deze retour gebracht wordt in de verwerkingsruimte. Aan de filterinstallatie zijn 15 afzuigpunten aangesloten en in de inspectiecabine plaatsten we een overdruksysteem om het stof buiten de ruimte van de cabine te houden.

Optimaliseer uw verwerkingsproces met een luchtzuiveringssysteem

Bescherm uw werknemers en optimaliseer uw productie ook met een luchtzuiveringssysteem van Meconaf! Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt advies.

Recommended Posts
Nieuwe afzuignstallatie bij uitbreiding capaciteit. Resultaat minder stofuitstootQEX keurmerk voor filterunit TR geplaatst bij Timmerfabriek Haarlemmermeer