Stofafzuiging voor optische sorteerinstallatie

Optische sorteerinstallatie? Die kan echt niet zonder stofafzuiging!

Voor dit project zijn we afgereisd naar de provincie Flevoland om een Meconaf afzuiginstallatie te plaatsen voor stofafzuiging bij een akkerbouwbedrijf. Het speciale van dit project is, dat onze afzuiginstallatie hier op een hypermoderne optische sorteerinstallatie is geplaatst.

Windshifting voorkomt verstoring camerabeelden

Zo is in de sorteerlijn een loofscheider geplaatst om het aardappelloof, dat zich nog in het product bevindt, eruit te halen. Dit lukt echter niet voor 100%, wat bij de optische sortering zeer belangrijk is. Aardappelloof kan namelijk de camerabeelden verstoren. Daarom is onze afzuiginstallatie eveneens voorzien van een windshiftsysteem welke de laatste loofstokken scheidt van de aardappelen.

Stofarme productstroom bij optische sorteerinstallatie

We blazen via het product de stokken omhoog en zuigen deze weg met een grote zuigkap geplaatst boven de productstroom. De diverse afzuigpunten zorgen verder voor een stofarme werkomgeving omdat het stofniveau sterk gereduceerd is.

Vakmanschap en vertrouwen

Wij danken onze monteurs van de binnen- en buitendienst voor het prachtige installatiewerk en Koelbedrijf Eising voor het in ons gestelde vertrouwen. Op Facebook zien en lezen we dat het bedrijf heel tevreden is met de optische sorteerinstallatie.

Nog geen afzuiging op uw optische sorteerinstallatie?

Meconaf Afzuiging heeft ruime ervaring met het plaatsen van windshiftingsytemen op optische sorteerinstallaties in het binnen- en buitenland. Ter illustratie; bijvoorbeeld het project bij een aardappelpootgoedteler in Middenmeer en het project in de USA. Vanwege de door ons op maat gemaakte oplossingen kunnen onze afzuiginstallaties uw productstroom optimaliseren. Neem daarom, voor een oplossing op maat, gerust contact met ons op.

Recommended Posts
vervangen-filterinstallatie-bij-timmerfabriek-in-het-zuiden-van-het-landMechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek (SMTB) van 10 t/m 12 januari 2023 in Vijfhuizen