Afzuiginstallatie aardappel- en uienverwerker

Bij een grote aardappel- en uienverwerker en verpakkingsbedrijf in België, heeft Meconaf recent een afzuiginstallatie geïnstalleerd. De installatie omvat onder andere twee cyclooninstallaties, een windshiftinginstallatie, wisselkleppen, boosterventilator en vele meters leidingwerk.

Windshiftinginstallatie

In de eerste plaatst is aan het begin van de verwerkingslijn, bij de aanvoer van de aardappelen of uien, een windshiftinginstallatie geplaatst. Windshifting is een combinatie van blazen en afzuigen ineen. Daarmee realiseren we dat we direct grote hoeveelheden vellen en stof uit de productstroom scheiden.

Wisselkleppen afzuiginstallatie

Verder kan de installatie, door schakeling met kleppen, zowel de aardappelverwerking als de uienverwerking voorzien van afzuiging. Puur omdat het om twee verschillende verwerkingslijnen gaat. De hoofdbuis binnen splits zich namelijk naar afzonderlijke zuigleidingen. Afhankelijk van het product (aardappel of ui) zet men dan de juiste zuigleiding door middel van de wisselklep open.

Bij dit project is omwille van de benodigde capaciteit gekozen voor twee cyclonen. Eén voor de verpakkingsruimte en windshifting en één voor de twee verwerkingslijnen.

Boosterventilator

Ook is er een boosterventilator in het leidingwerk gemonteerd, om de grote afstand tussen de verpakkingsafdeling en de cyclooninstallatie te overbruggen. Ter illustratie, het leidingwerk bedraagt hier ongeveer 80 meter. De boosterventilator is geplaatst als een soort van hulpmiddel, om ervoor te zorgen dat de luchtsnelheid hoog genoeg blijft om al het stof en vellen mee te nemen. 

Kortom, Meconaf heeft bij de aardappel- en uienverwerker een veelzijdige afzuiginstallatie geplaatst.

Vragen over deze afzuiginstallatie of op zoek naar een oplossing? 

Meconaf is de specialist in schone lucht. Wij hebben een breed scala aan oplossingen om het stof dat vrijkomt bij de verwerking van aardappelen en uien af te zuigen. Maar natuurlijk ook voor afzuiging van stof en vellen bij andere bol- en knolgewassen. 

Afzuiginstallatie aardappel- en uienverwerker

Ook actief in de agrarische sector? Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor een optimaal resultaat. Neem bij interesse gerust contact met ons op en vraag naar onze maatwerkoplossingen.

Recommended Posts
ombouwen opvangsysteemLasrookafzuiging werkplaats daarbij zie je ook duidelijk de lasdampafzuigarmen