Lasrookafzuiging werkplaats Bevri Wheels Zeewolde

Lasrookafzuiging is verplicht bij laswerkzaamheden en aanverwante processen, zoals bij het bewerken van staal en het aan elkaar lassen van verschillende soorten staal.

Bevri Wheels b.v. in Zeewolde heeft een moderne productielijn voor het ontwikkelen, produceren en leveren van velgen voor de industrie, akkerbouwer, loonwerker en transporteur. Bij het produceren van velgen gebruikt men onder andere diverse staalsoorten. Recent is bij Bevri Wheels de werkplaats in zijn geheel aangepast. Meconaf is bij dit project ingeschakeld om de lasrookafzuiging te verzorgen.

Gezond werkklimaat

Het is algemeen bekend dat bij het lassen gevaarlijke lasdampen vrijkomen. Daarom hebben wij eerst geïnventariseerd wat er op het gebied van afzuiging nodig is om een gezond werkklimaat te kunnen bieden aan de medewerkers. Hierna zijn er verschillende oplossingen uitgewerkt en toegepast.

Lasrook afzuigen en slijpstof afvangen

In de eerste plaats zijn er voor de gewone hecht- en laswerkzaamheden lasdampafzuigarmen opgehangen. Ten tweede is er voor het automatisch lassen een grote afzuigkap met randafzuiging en lamellen geïnstalleerd om de lasrook af te zuigen. Daarnaast is er op de plek waar de slijpwerkzaamheden plaatsvinden een slijpwand geplaatst om slijpstof af te vangen.

Tot slot wordt het geheel afgezogen door een industrieel perslucht gereinigd patronenfilter met een capaciteit van 11.000m³/h. Het leidingwerk is uitgevoerd met langsnaad gelaste buizen en bochten. Hierdoor ontstaat er zeer weinig weerstand in het leidingwerk ten gunste van de afzuigcapaciteit.

Lasrookafzuiging werkplaats

Deze installatie is zo samengesteld om als eerste een gezonde werkomgeving te creëren en daarbij een optimale afzuiging te waarborgen. Geheel naar wens van de opdrachtgever. Misschien ten overvloede, maar een goede (en goed onderhouden) afzuiginstallatie draagt tevens bij aan een onafgebroken productieproces.

Oplossingen voor de metaalindustrie

Actief in de metaalindustrie? En ook specifieke wensen voor lasrookafzuiging? Neem dan gerust vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

 

Recommended Posts
wisselkleppen