Afzuigsysteem schaaflijn nieuwbouw Awood

Bij de nieuwbouw van de Awood-fabriek in Uden is door ons een strak afzuigsysteem op de schaaflijn geplaatst. Dit project komt voort uit de samenwerking met De Groot bewerkingsmachines en Weinig Group, die beide betrokken zijn bij de installatie van de schaaflijn in de nieuwe fabriek.

Het project omvat de installatie van een volledig nieuwe schaaflijn en andere bewerkingsmachines die ze gebruiken voor de productie van buitenparket en diverse houten onderdelen. Onze bijdrage? Een buiteninstallatie met een verbazingwekkende capaciteit van 100.000 kubieke meter per uur. Daarbij prachtig leidingwerk binnen. Een super strak geheel, al zeggen we het zelf. We zijn niet alleen trots op onze monteurs, die dit technische hoogstandje ter plaatse hebben gerealiseerd, maar ook op ons team in Franeker. Wat op de tekentafel begon, is nu gerealiseerd. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar het klopt ook tot in de kleinste details.

Afzuigsysteem schaaflijn 

Het afzuigsysteem is een filterunit van het type IBF. Dit systeem is de ideale oplossing voor afzuiging van schuurstof en andere fijne stoffen, terwijl het voldoet aan de huidige ATEX-wetgeving. Dankzij gecertificeerd filtermateriaal en het onderdruk principe houden we de reststofuitstoot ruimschoots binnen de norm. Deze filterinstallatie bevat tevens een energiebesparingsmodule die de capaciteit afstemt op de behoefte, waardoor we overmatige afzuiging voorkomen en enorme energiebesparingen realiseren.

Leidingwerk
Door gebruik te maken van meerdere hoofdleidingen kan bovendien de luchtsnelheid geoptimaliseerd worden om verstoppingen te voorkomen. Deze geavanceerde filterinstallatie voldoet daarnaast aan de nieuwste Europese richtlijnen en draagt het CE-keurmerk, waardoor het volledig voldoet aan de hedendaagse technische normen.

Bij Meconaf zijn we er trots op betrokken te zijn bij een uniek project en van deze omvang. We vertrouwen erop dat de prestaties van onze filterunit IBF het productieproces bij Awood Buitenparket & Gevelparket volwaardig zal ondersteunen. Daarnaast is de schone lucht die we door middel van afzuiging creëren, goed voor mens en machine.

Afzuigsysteem nodig voor uw schaaflijn?

Neem voor meer informatie over onze filterinstallaties (groot of klein) en andere technische oplossingen, gerust contact met ons op.

Recommended Posts
2e Afzuiginstallatie met windshifting Amerikavervangen-filterinstallatie-bij-timmerfabriek-in-het-zuiden-van-het-land