Vervangen filterinstallatie bij Timmerfabriek

Bij een Timmerfabriek in het zuiden van het land hebben we een oude filterinstallatie vervangen voor een nieuwe. Na het bepalen van de benodigde en gewenste capaciteit hebben we een ontwerp gemaakt. Want ook al lijken onze filterinstallaties op elkaar, ze zijn toch allemaal verschillend.

Uiteraard kijken we eerst naar een bestaand type dat het beste past. Maar het blijft maatwerk, omdat er geen situatie hetzelfde is. Hier is gekozen voor een filterunit van het type IBF in een buitenopstelling. In de houtindustrie passen we deze veelvuldig toe omdat ze zeer geschikt zijn voor het afzuigen van houtmot en voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Deze filterunit is een optimaal functionerend systeem, heeft een droge blusleiding en een efficiënte afvoer van materiaal. Zo voeren we bij deze klant het houtafval af middels een vijzel/luchtsluiscombinatie en transporteren we dat naadloos naar een afvalcontainer.

Efficiëntie staat centraal in onze aanpak

Filterinstallaties van het type IBF werken volgens het onderdrukprincipe. Dit betekent dat de ventilatoren aan de schone luchtzijde zijn geplaatst en daardoor alleen schone lucht transporteren. Het vuil is daarvoor al gescheiden door de filterdoeken. Het is hierdoor mogelijk om hoog rendement ventilatoren toe te passen. Dit geeft een aanzienlijke energiebesparing die op kan lopen tot wel 30%. Het gebruik van meerdere hoofdleidingen verhoogt de efficiëntie verder. Daarnaast is de filterinstallatie voorzien van een cascadesysteem waarbij de ventilatoren naar behoefte bij- en afschakelen waardoor een nog grotere energiebesparing optreedt en er altijd een optimale zuigkracht aanwezig is. De installatie voldoet aan Europese richtlijnen en is CE-gemarkeerd, gebouwd met moderne en eigen technologie.

Modulaire bouw

In onze eigen fabriekshal bouwen we de filterinstallatie in modules op. Voorafgaand aan het transport worden alle materialen die nodig zijn voor het inwerking stellen van de installatie, denk aan buizen, bochten, spruitstukken, sluitkleppen enzovoort, klaargezet. Onze monteurs van de buitendienst monteren de installatie vervolgens bij de klant op locatie.

Toe aan het vervangen van uw filterinstallatie?

Kiest u ook voor een efficiënte aanpak met onze geavanceerde filterinstallaties? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Recommended Posts
afzuigsysteem schaaflijn filterunit IBFOptische sorteerinstallatie in Lelystad bij akkerbouwbedrijf voorzien van afzuiging