Afzuiging houtwerkplaats vmbo-school

De afzuiging in de houtwerkplaats van het Munnikenheide College in Rucphen is recent weer helemaal bij de tijd gebracht.   

In de school is een complete renovatie van het houtbewerkingslokaal gaande. Hierbij is ook houtmotafzuiging aangelegd volgens de nieuwste veiligheidseisen. Daarbij is gekozen voor een Meconaf filterunit van het type SMOB. In de eerste plaats omdat deze zeer geschikt is voor het het afzuigen en filteren van schuurstof en andere fijne stoffen. Daarnaast omdat de unit voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Niet een onbelangrijk gegeven voor de vmbo-leerlingen, met het profiel BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) die veelal met houtbewerking bezig zijn.

Energiebesparing afzuiging houtwerkplaats

De filterinstallaties werken volgens het onderdrukprincipe. Dit betekent dat de ventilatoren aan de schone luchtzijde zijn geplaatst en daardoor alleen schone lucht transporteren. Het vuil is daarvoor al gescheiden door filterdoeken. Het is hierdoor mogelijk om hoogrendement ventilatoren toe te passen. Dit geeft een aanzienlijke energiebesparing welke kan oplopen tot wel 30%. Voor de school is dit een belangrijke reden, aangezien zij ook graag een bijdrage willen leveren aan het energievraagstuk.

De compacte SMOB-filterunit is de oplossing als het gaat om het afzuigen van zaagsel van één of meerdere bewerkingsmachines in het houtbewerkingslokaal. De gewenste capaciteit bepaalt uiteraard het formaat van de afzuiginstallatie, maar compact blijven ze zeker. Kortom, het Munnikenheide College kan weer jaren vooruit met optimale afzuiging in hun moderne houtwerkplaats!

Afzuiging nodig in uw houtwerkplaats?

Voor stofafzuiging in de houtverwerkende industrie zijn er voldoende mogelijkheden voor maatwerkoplossingen. Voor iedere houtwerkplaats is er een afzuiginstallatie die perfect past. Nieuwsgierig of het een filterunit van Meconaf kan zijn? Neem dan contact op met Sikke Bijlsma voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

 

 

Recommended Posts
filterinstallatie meconafAfzuiginstallaties plantuien Andijk