Afzuiging met drietal cycloonfilters geplaatst in Amerika

In coronatijd heeft Meconaf een complete afzuiging met een drietal cycloonfilters ‘geplaatst’ op een uiensorteerinstallatie bij een opdrachtgever in Amerika.

Partner John Rietveld van Rietveld Equipment creëerde namelijk een mogelijkheid om tijdens de pandemie toch geheel volgens planning de afzuiginstallatie op een complete nieuwe sorteerlijn te kunnen plaatsen. De unieke oplossing van Rietveld bleef in Amerika niet onopgemerkt. Potato Grower Magazine wijdde er een compleet artikel aan.

De oplossing

Op het moment dat COVID-19 ‘business as usual’ onmogelijk maakt moest Rietveld als eerste de zorgen over de gezondheid van zijn installatieploeg wegnemen. Veilig reizen naar klanten, op locatie werken en verblijven werd opgelost door de aanschaf van een grote camper. Op die manier creëerde hij een bubbel voor zijn eigen mensen. Gelukkig voor Meconaf waren de Rietveld installateurs voor de uitbraak nog in Europa opgeleid en gecertificeerd.

Afzuiging en filtercyclonen als bouwpakket

Alle onderdelen voor de afzuiginstallatie en cyclonen zijn bij Meconaf in Franeker gefabriceerd. Vervolgens zijn die als bouwpakket in drie volle containers verscheept naar Amerika. Daarna vervoerd over land naar de klant in de staat Washington. Waarna de installatie ter plekke is opgebouwd.

Dankzij John Rietveld en zijn installatieteam draait er nu dus een Meconaf-afzuiginstallatie in Amerika. De drie cyclonen, met perslucht gereinigde filters zorgen voor de afzuiging van stof en vellen bij de verwerking van uien. En daarmee heeft Meconaf in de VS een veilige en gezonde werkomgeving voor een uienverwerker gecreëerd.

“On the road again to Washington to install a Meconaf dust extraction system”.

Publiciteit

Niet alleen zijn we Rietveld ontzettend dankbaar voor de flexibiliteit rondom de uitvoering, maar ook zeer ingenomen met de publiciteit in Amerika. Want hoe mooi is het dat ook Meconaf daarin wordt genoemd. Een afzuiginstallatie overzees leveren is één, maar daarmee ook nog via je buitenlandse partner in de publiciteit komen, is natuurlijk een geweldige opsteker.

Afzuiging met cyncloonfilters

Verwerker van uien of bloembollen? Interesse in onze energiebesparende afzuiginstallaties? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar onze maatwerkoplossingen voor vellen- en stofafzuiging.

 

Afzuiging bij uienverwerker in Amerika

Recommended Posts
windshiftingsysteem afzuiginstallatie aardappelpootgoedtelerAfzuiging en opvang stof en spanen bij kunststofbewerking